Segítsd a rákkutatást ezzel a játékkal!

2

A Genes in Space egy olyan alkalmazás, melyet ha okostelefonunkra letöltünk, a tudósok munkáját segítjük a rákkutatásban. Ez az egyszerű és ingyenes applikáció a játékosok ügyességét kihasználva a genetikai adatokat, az adott genetikai mintákban lévő hibákat térképezi fel.

A játék a Cancer Research UK nevű rákkutató alapítvány ötlete alapján, a Google, Facebook, Amazon és a Poker Strars támogatásával született meg. Hogy a rák elleni kutatást miért egy számítógépes játékon keresztül tudjuk segíteni, a válasz igen egyszerű. Több szem többet lát elve alapján a tudósoknak így rövidebb idő alatt sikerülne a hatalmas adathalmaz megfejtése.

A játékosok miközben a világűrben történő játékkal játszanak, az aszteroidák elrendezése mögé feltöltött daganatos betegtől származó genetikai adatállomány feldolgozásában segítik a kutatást. Ahogy kerülgetik az akadályokat, akaratukon kívül hozzájárulnak a jó ügy sikeréhez, a célzott gyógyszerek megtalálásához.

A játék grafikájában az egyszerű kinézetre törekedtek, már csak azért is, hogy minél több típusú telefonhoz elérhető legyen. Az alkalmazás ingyenesen hozzáférhető, iPhone, és androidos készülékekre tölthető le.

Segítsük a tudósok munkáját a rák elleni harcban! Töltsük hát le, és játszunk ezzel a játékkal, amikor csak tudunk.

 

Megosztás

2 hozzászólás

Írjon választ!