MINDENKINEK VAN EGY ÁLMA

2

Mindenkinek van egy álma: egészségesen, testi és szellemi erőnk teljében minél hosszabb, sikeres életet éljünk le szeretteink, barátaink körében. Legyünk megbecsültek, érezzük, hogy szükség van ránk és munkánk, családi életünk, kapcsolataink teremjenek hasznos gyümölcsöket.

Nap, mint nap szembesülünk az egészség értékével és annak prioritásával, mely nem az egészségügyben keletkezik és vész el.

Az egészség értelmezésének több dimenziója létezik.

Korábban az egészséget a betegség ellentétének vagy hiányának tartották. A korszerű megközelítést a WHO (Egészségügyi Világszervezet) fogalmazta meg, amikor az egészséget alapvető emberi jogként, és nem csupán a betegség vagy rokkantság hiányaként nevezi meg. Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota.

A mai, dinamikus egészségfogalom pedig magában foglalja, hogy az egyénnek tennie kell az egészségét sebezhető folyamatok ellen. A külső stresszorokat, a különféle rizikótényezőket- egészséges állapotában- az ember a tudatos tevékenységével, készségével és a támogató rendszerek segítségével (például kiegyensúlyozott családi légkörben) képes egyensúlyban tartani.

Az egészség egyéni dimenzióiról, részletezésükről a következő cikkben olvashatnak.

2 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com