Gyógyuljon Igalon, dombok, erdők ölelésében – Igali Gyógyfürdő

1

Az olajkutatásnak köszönhetően, 651 méter mélységből került felszínre az a 81 Co fokos gyógyvíz, mely évente több ezer ember gyógyulását segíti. A Somogy-tolnai dombság határán fekvő település történetére rendkívüli hatással volt a gyógyvízre épített fürdő megnyitása. 1962, az első két medence átadása óta az intézmény folyamatosan bővült, fejlődött, mára európai színvonalú, évente több mint 120000 ember befogadására alkalmas fürdővé vált.  A kivételes természeti környezetben fekvő fürdő és a köré épült üdülőövezet kitűnő választás egy tökéletes fürdőkúrához.

Az igali gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, jódos víz. Bizonyítottan alkalmas a gerincbántalmak, reumás mozgásszervi panaszok, ízületi bántalmak, nőgyógyászati problémák, vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások, urológiai panaszok enyhítésére, gyógyítására. Használják még idült hörghurut, melléküreg-gyulladás, gyomor- és bélhurut, savtúltengés, gyomor- és nyombélfekély és aranyér kezelésére is. A gyógyvíz ivókúraként segít az anyagcserezavarok, emésztési rendellenességek, bélrenyheség, érsipolyos megbetegedések kezelésére. Magas jódtartalma miatt alkalmas még sebgyógyításra, brómtartalma az álmatlanság ellen használ, a fluoridja pedig a fogakat óvja.

Medencék

  • Két fedett termálmedence -ebből egy termálvízzel feltöltött – így gyermekek fürdésére is alkalmas, a másik tiszta gyógyvízzel feltöltött 34-38 C°
  • Két nyitott termálmedence 35-38 C°
  • 33x16m-es úszómedence 25 C°
  • Castiglione medence 25 C°
  • Három gyermekmedence 30 C°
  • Szauna-világ (2 db Finn szauna 90 °C; 2 db Infra szauna 40 °C)
  • Merülő medence 2,6 nm; 16-18°C
  • Élménymedence 105 nm; 32-34°C
  • Gyerek élménymedence 32 nm; 32-34°C
  • Kültéri gyógyvizes élménymedence 36,2 nm; 36-38°C

A fürdő OEP által is támogatott gyógyszolgáltatásai: gyógymasszázs, kádfürdő, medencefürdő, tangentor, súlyfürdő.

Az egész évben nyitva tartó, családias hangulatú fürdőben különböző hőfokú infra- és finn szaunák, hárompályás óriás csúszda, élményfürdő, parajdi só és pezsgőfürdő, sportpálya és ajándéküzlet áll a vendégek rendelkezésére. Az igali fürdőkúrát választók számos szálláshely közül választhatnak. A kisvárosban faházas nyaraló, apartman, vendégház, kemping és hotel is megtalálható.

Az aktív időtöltés szerelmeseinek a környező erdők, mezők számtalan túralehetőséget kínálnak. Az Igal határában fekvő pincesor kemencében sült finomságokkal, bórkóstoltatással és lovas kocsikázással csábítja a szomjazó vendégeket. A városnézést kedvelők a 25 km-re lévő megyeszékhely, Kaposvár nevezetességeit tekinthetik meg.

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com