Elkezdődött a szekszárdi kórház új szárnyának használatba vétele

0

Elkezdődött, és várhatóan májusban befejeződik a Tolna megyei Balassa János Kórház 3,6 milliárd forintos beruházással elkészült új épületszárnyának használatba vétele – mondta a kórház orvosigazgatója kedden Szekszárdon.

Németh Csaba a 3,2 milliárd forintos európai uniós támogatással megvalósult projektet ismertető sajtótájékoztatón hozzátette: a háromszintes, 4750 négyzetméter alapterületű épületben azokat a kórházi osztályokat helyezik el, amelyek legjobban kötődnek a diagnosztikai blokkhoz és az intenzív ellátáshoz.

A gasztroenterológiai osztály endoszkópos laboratóriuma már az új szárny alagsorában várja a betegeket, március végén, április elején az ideggyógyászati osztályt, májusban pedig a kardiológiai osztályt helyezik át az új épületbe. Ezzel párhuzamosan a jelenleg Szekszárd-Palánkon működő krónikus betegeket gondozó belgyógyászati osztályt is a központi, Béri Balogh Ádám utcai épületegyüttesbe költöztetik – mondta.

Az orvosigazgató tájékoztatása szerint a projekt keretében a 93 ágyas új szárny mellett a műtőblokkban elhelyezkedő központi intenzív osztályt 12 ággyal bővítették. Emellett fejlesztik a műtőket, ahová többek közt altatógépeket, és informatikai eszközöket vásárolnak. A számítástechnikai fejlesztésnek köszönhetően az orvosok számára műtét közben is látható lesz a betegről készült röntgen-, ultrahang- vagy CT-felvétel.

Jelentősen bővül a kórház diagnosztikai eszközállománya: négy ultrahang- és három röntgenkészülék mellett MRI (mágneses magrezonancia képalkotó) berendezést is vásárolnak. A mintegy 270 millió forint értékű műszer várhatóan három hónap múlva érkezik meg a mintegy 200 ezer ember ellátásáért felelős szekszárdi kórházba, amelynek betegei eddig Pécsre vagy Kaposvárra jártak MRI-vizsgálatra.

A beruházás jelentős lépés a pavilon rendszerű, jelenleg tíz épületben működő kórház tömbösítésében, mivel ma az a fontos, hogy a drága kórházi technológiát koncentráltan lehessen alkalmazni a gyógyításban – mondta Németh Csaba.

Kitért arra is, hogy a tömbösítés további lépése, hogy a kórház 2. számú belgyógyászati osztályának helyet adó A épületet függő folyosóval összekötik a műtőblokkal, a mostanihoz hasonló nagyságrendű beruházást igénylő távlati terv az, hogy a tüdőgyógyászati, onkológiai és a kórház 3. számú belgyógyászati osztályát is az új szárny közelében helyezik el.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com