Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

5

Somogy megye déli határában, a Dráva partján elhelyezkedő városban a csaknem fél évszázada működő termálfürdőt 2005-ben Európai Uniós támogatással kezdték felújítani, majd 2007-ben a vizét gyógyvízzé nyilvánították. Az egész évben üzemelő, városközpontban elhelyezkedő fürdő remek választás a gyógyulásra, kikapcsolódásra vágyóknak.

A barcsi víz 1317 méter mélységből, 55 Co fokon kerül a felszínre. Ásványi anyagokban igen gazdag, nátrium- hidrogén-karbonátos víz. Ajánlott mozgásszervi megbetegedések, különösen a térdízületi kopások okozta fájdalmak és lumbágó kezelésére, porckopásos megbetegedések, nyaktáji fájdalmak, bénulás utáni fájdalmak, balesetek utáni rehabilitációra, idült gyulladásos panaszok csökkentésére, immunerősítésre.

Gyógyhatását fokozza a víz felszín feletti sűrű gáz-gőz réteg is.

Az orvosi beutalóval is igénybe vehető gyógyszolgáltatások: egyéni-és csoportos gyógytorna, egyéni- és csoportos gyógyúszás, ultrahang, magnetoterápia, inger- és galvánáram, interferencia, diadinamik. A fedett gyógymedencék 34 Co, 38 Co és 40 Co fokosak, a 36 Co fokos hőmérsékletű gyógymedence betegemelő berendezéssel is rendelkezik.

A fürdő ajánlatai között természetesen a kedvelt wellness szolgáltatások is szerepelnek, mint a masszázs, a szauna, és a jakuzzi.  A fürdés mellett a nyári szezonban az aktív mozgást kedvelői strandröplabda és lábtengó pályákat használhatják. Emellett játszótér, étterem és büfé is található a létesítményben.

A városban több kisebb panzióban van lehetőség megszállni, ám hamarosan átadják a gyógyfürdőre közvetlen átjárást biztosító kempinget is. Aki Barcsra látogat, a gyógyulás mellett sétahajózhat és vízitúrázhat a Dráva-folyón, ahol megcsodálhatja a Duna-Dráva Nemzeti Park csodálatos vízparti élővilágát.

Megosztás

5 hozzászólás

Írjon választ!