Szíve egészsége legyen az Ön szívügye!

3

Szívünk a szervezetünkben történő véráramlás legfőbb tényezője, a keringésünk motorja.

Normálisan a percenkénti szívösszehúzódások száma 60-90. A szív működését számos tényező befolyásolja: idegi és hormonális hatások, az erek állapota, tüdőbetegség, a vér ionösszetétele, és főként a szívizomzat épsége, jó vérellátása, ingerképző és vezető rendszerének állapota.

A betegségek gyógyításában a kiváltó okot kell megkeresni és megszüntetni azt, ami nem mindig lehetséges. Szervezetünk bonyolult, a tünetcsoport nem minden embernél ugyanaz.

Ezért nagyon fontos megelőzés, a károsító tényezők kiküszöbölése, az egészséges életmód kialakítása. Ha pedig panaszok jelentkeznek mielőbb orvoshoz, szakorvoshoz fordulás.

Magyarország egészségügyi állapota alapján a világ országai között középmezőnyben foglal helyet, azonban Európát tekintve egyike a legkedvezőtlenebb helyzetű országoknak. Az összes halálozás 54 százalékát a szív és érrendszeri betegségek, míg 27 százalékát a daganatos betegségek teszik ki (KSH adatok).

A japánok életmódját érdemes követni: „Egyél halat nem lesz szívrohamod”. A japánok életkilátásai az utóbbi években minden más ország fiaihoz képest első helyre kerültek. Ez főként az alacsony testtömegindexnek (BMI), a mértékletes alkoholfogyasztásnak, és az egészséges táplálkozásnak köszönhető (WHO adatok).

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com