Gyógyító tibeti hangtálak

2

A keleti kultúrkörben sok ezer éve, és mai napig használatban lévő hangtálak rezgései nyugtató, lazító hatással vannak a test és lélek energiáira.

A tálak által kibocsátott különleges rezgés a testünkben lévő vízen keresztül sejtszinten, jótékony fizikai hatást gyakorol ránk. A hangmasszázsnak is hívott kezelés hangolja a szervezetünket a kellemes, ellazult, relaxáló állapotba. A hangtálak segíthetnek még pl.: izomfeszültség (hátfájás, derékfájás, fejfájás) megszüntetésére, álmatlanság ellen, koncentráció javítására, alhasi görcsök oldására, vérkeringés javítására, tanulási nehézségek esetén valamint az egész test öngyógyító folyamatainak beindítására.

A hangmasszás alkalmazása során a tradicionális 5-12 fémből készült, különböző méretű tálakat helyeznek a páciens testének egyes pontjaira. A tálak meghatározott rend szerint, lágyan megütve közvetítik azt a vibráló, kellemes rezgést mely a testfelülettel érintkezve koncentrikus körök formájában végigáramlik az egész testen.

A tálak méretük és hangrezonanciájuk szerint lehetnek Yin típusúak (kicsik, magas frekvencián szólnak), és Yang típusúak (nagyok, öblösebbek, mély hangon szólnak). A megfelelő kovácsolással, vagy fémöntési technikával készült tálak „alpha”, „théta” és „delta” hullámokat képesek továbbítani az agynak és a testnél egy mély meditációs állapotot előidézni.

Megosztás

2 hozzászólás

Írjon választ!