DiaEuro 2014 – Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság Balatonfüreden

1

Az egyre népszerűbb kezdeményezés sikeresen egyesíti a sport, az öröm és az oktatás hármas egységét.  Pozitív példát mutat a cukorbetegségben élőknek, felhívja a figyelmet a tudatos életmódra és a diszkriminációmentes sportra.

A 2013-as dalmáciai Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságon Magyarország az aranyérem megszerzésével az idei torna rendezési jogát is elnyerte. A Zadarban megrendezett kontinenstornán a magyar futball csapatot a cukorbetegségben szintén érintett Hevesi Tamás készítette fel. A csapat kerete:  Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János (kapus), Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, Tordai Vince.

Balatonfüreden a DiaEuro2014 szeptember 1. és 5. között kerül megrendezésre.  A szervezőket segíti a Magyar Labdarúgó Szövetség, kiemelt támogatói a 77 Elektronika és a Sanofi Magyarország, partnerei pedig a Diabetes újság, és a Magyar Diabetes Társaság. A résztvevő 12 európai ország csapatait 7 játékos (5 + 2 csere) alkotja, melyben férfiak és nők egyaránt szerepelhetnek. A cukorbeteg válogatottba a jelentkezéseket február 20.-ig fogadták el, a válogatást pedig márciustól kezdik el.

A diabétesszel elő emberek sportolása a példamutatáson túl azzal a jelentőséggel bír számunkra, hogy ilyen alkalmakkor el tudjuk mondani, milyen fontos szerepe van a sportnak, a labdarúgásnak az egészséges életmód kialakításában, a mozgásban gazdag életvitel népszerűsítésében – amely alapfeltétele a teljes értékű életnek -, ebben az MLSZ is egyre hangsúlyosabban vállal szerepet – közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség. 

További információk a DiaEuro2014 bajnokságról, a http://www.diaeuro.org/ weboldalon, illetve a https://www.facebook.com/DiaEuro2014 és a facebook.com/TartsdaSzintet Facebook oldalakon találhatók.

Megosztás

1 hozzászólás

Írjon választ!