Csokonyavisonta Fürdő – a gyógyvizek unikuma

8

A belső-somogyi erdős, fás, ligetes természetvédelmi területen lévő község az olajkutatásnak köszönheti hírnevét. 1943-ban, a mélyből feltörő 73 Co fokos gyógyvíz felszínre kerülése eredményezte a fürdő létesítését.

A csodálatos tájon elhelyezkedő Termál és Strandfürdő összesen nyolc medencéjével az év minden napján várja vendégeit. Gyógyvize alkáli- hidrogén-karbonátos, magas jodid, fluorid és metakovasav tartalmú, mely kiválóan alkalmas krónikus mozgásszervi problémák, nőgyógyászati panaszok, vesebetegségek, emésztési zavarok, epebántalmak kezelésére.

A fürdő gyógyszolgáltatásai: szakorvosi rendelés, gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs, szénsavfürdő, víz alatti gyógytorna.

Szálláslehetőség a fürdő közvetlen közelében elhelyezkedő Thermal Campingben, illetve apartman szobákban és az üdülőövezet nyaralóiban van. A termálfürdő mellett lévő horgásztó, a fürdő gazdag természeti környezete, a kedves falusi vendéglátás mind az ideális fürdőkúra kiegészítői. A tíz hektáros zöldterület minden korosztály számára megfelelő kikapcsolódást nyújt. A Csokonyavisontára látogatók a gyógyító víz mellett lovaskocsin bejárhatják a falu nevezetességeit, sétahajózhatnak a Dráva-folyón, ellátogathatnak a híres Babócsai Basa-kertbe.

Megosztás

8 hozzászólás

Írjon választ!