A vízi oázis – Gunarasi Strand- és Gyógyfürdő

1

Dombóvár határában, 8 hektáros parkban található a Dunántúl egyik legjelentősebb fürdőkomplexuma. A szezonálisan üzemelő Strandfürdő és az egész évben nyitva tartó fedett Gyógyfürdő alkotja Gunarasfürdő egységét, ahol az értékes gyógyszolgáltatások mellett a hagyományos wellness, termál- és strandszolgáltatások is megtalálhatók.

A Gunaras-dűlőn fellelt termálvíz kiaknázása az 1960-as években kezdődött, 70-es évek elején pedig megnyílt a fürdőtelep. A fokozatos fejlesztés eredményeként a fedett fürdővel Gunaras vízét gyógyvízzé nyilvánították, a területet pedig üdülőhellyé minősítették. A bevizsgált gyógyvíz magas fluorid tartalommal rendelkező alkáli-hidrokarbonátos víz, mely kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, gyomor- és bélbántalmak, nőgyógyászati-, fogíny- és szájbetegségek, légzőszervi, szív- és érrendszeri elváltozások, valamint bőrgyógyászati problémák kezelésében. A balneológiai kezeléseket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is támogatja.

A fürdő gyógyszolgáltatásai: medencefürdő, kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, gyógymasszázs, tangentor, csoportos víz alatti torna, egyéni torna, komplex fürdőgyógyászati ellátás, elektromos kádfürdő, ultrahang, diadynamic-interferencia kezelés, iontophoresis, stabil galván, tens.

Gunaras remek választás minden korosztály számára, hiszen az összesen 15 medencével és 4 csúszdával rendelkező, gyermekbarát fürdőben gondoltak a sportolni vágyókra is. Az aktív kikapcsolódást a fürdő területén lévő homokos strandröplabda-, strandfoci- és lábtenisz pályák, kosárpalánk, és ping-pong asztal nyújtja.

A Gunarasra látogatók számos szálláslehetőség közül választhatnak. Az üdülőtelepen apartman és vendégházak, szállodák és kemping várja a pihenni vágyókat. A fürdőfejlesztés részeként a gyógyfürdő közvetlen szomszédságában nyílt exkluzív, négycsillagos Gunaras Resort Spa Hotel Dombóvár minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújt vendégei számára.

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com