A kisváros kinyitja kapuit a gyógyulni vágyók előtt – Szigetvár gyógyhely lett

9

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) gyógyhellyé minősítette a Szigetvári Gyógyfürdőt, a Várat és a Várparkot is magába foglaló 15 hektáros egybefüggő területet. A természetes gyógytényező és a szükséges intézményi feltételek teljesülésével valóra vált a város több mint két éves munkájának gyümölcse. Az OTH a terület jó minőségű levegőjének és alacsony zajszintjének köszönhetően hozta meg döntését. A város a Dél-Dunántúli régióban Harkány mellett a második település, melyet gyógyhellyé nyilvánítottak.

Kolovics János polgármester a turizmus erősödését, fejlesztéseket, új pályázati lehetőségeket remél a minősítéstől. A városvezetés a fürdő fejlesztésekor a gyógyászati szolgáltatások mellett döntött, ezért az egészségmegőrzést, a gyógyítást és a rehabilitációt helyezte előtérbe. A 2007-ben megkezdett beruházásnak köszönhetően a megújult fürdőt évente 120-150 ezer vendég keresi fel.

A minősített nátrium kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz elsősorban mozgásszervi megbetegedések, nőgyógyászati problémák, prosztatabántalmak kezelésére javallt. A gyógyászati részlegében igénybe vehető szolgáltatások: gyógymasszázs, szénsavas kádfürdő, iszappakolás, elektroterápiás kezelések, 4 rekeszes galvánfürdő, víz alatti sugármasszázs, gyógytorna.

„Szigetvár erőssége a gyógyvíz, a gyógyvíz pedig az alapja a gyógyturizmusnak, melyet fejleszteni fogunk, ehhez pedig hátteret ad majd a szigetvári kórház is” – közölte a polgármester.

Mátyás Gergő, a Szigetvári Gyógyfürdőt üzemeltető Sziget-Víz Kft. ügyvezetője a fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a közelmúltban megkezdték egy sószoba kialakítását, és tervezik a szaunapark bővítését.

Megosztás

9 hozzászólás

Írjon választ!